SAFFRANSCHEESECAKE

Saffranscheese SLUTGILTIGA

Här får ni ett recept på en alldeles ljuvlig saffranscheesecake på en härlig pepparkaksbotten och med en krämig saffransfyllning. Juligare kan det inte bli!

Botten:
200 g pepparkakor
100 g smör

1. Krossa pepparkakorna i en matberedare eller mixer.
2. Smält smöret och blanda ihop med pepparkakssmulet.
3. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform.
4. Tryck ut smulet i en form och ställ in i frysen.

Fortsätt med fyllningen

Fyllning:
200 g vit choklad
300 g philadelphia
3 äggulor
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ g saffran
½ apelsin
2 dl grädde
3 äggvitor 

1. Smält chokladen.
2. Vispa ihop philadelphia, äggulor, socker, vaniljsocker, saffran och apelsinskal.
3. Vispa grädden lätt
4. Vänd ned grädden i saffranssmeten.
5. Vänd sedan ned chokladen.
6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (minst 1 minut).
7. Vänd ned i saffranssmeten.
8. Häll smeten över pepparkaksbotten och ställ in i frysen i minst 4 h.

Låt din cheesecake stå i rumstemperatur i ca 30 min innan servering. Jag toppade min med tranbär, maränger och pepparkakor!