RAW NÖTBARS

AB7D2B04-F6DC-4885-BCBE-DE7D3E608500

Nu kommer ytterligare ett nyttigt recept.. nämligen NÖTBARS bestående av tre lager! Det första lagret är en nötbotten med cashewnötter, mandlar, dadlar och agavesirap. Nästa lager är en kolasås som jag gjorde på dadlar, mandelsmör, mandelmjölk och lite havssalt. Därefter toppade jag med grovahackade nötter och avslutade med smält 70% choklad. Huuur gott som helst! Bars är verkligen super att ta med som mellanmål, eller för att få lite extra energi innan träningen. Idag finns det ju många bars man kan köpa i butik, men jag tycker det är skönt att veta till 100% att det är bra saker jag stoppar i mig!

När jag gjorde dessa använde jag en ganska smal brödform och så botten blev ganska tjock. Därför blev de lite väl mastiga och jag orkade max en halv bar haha! Så nästa gång kommer jag använda en lite större form så att botten blir lite tunnare.


BOTTEN
1 ½ dl cashewnötter
1 ½ dl mandlar
8 dadlar
1 msk agavesirap

1. Mixa ihop samtliga ingredienser i en matberedare
2. Placera ett bakplåtspapper i en form (jag använde en brödform, men en mindre långpanna fungerar också)
3. Tryck ut smeten i formen och ställ in i frysen medan du gör kolasåsen

RAW KOLASÅS
8 dadlar
3 msk mandelsmör (vilket nötsmör som helst går egentligen bra)
3 msk mandelmjölk
1 nypa havssalt

1. Mixa ihop samtliga ingredienser
2. Bred såsen över kakan och ställ in i kylen

TOPPING
1 dl cashewnötter (eller valfria nötter/frön)
100 g mörk choklad (jag använde 70%)
Flingsalt

1. Grovhacka nötterna och strö över kakan. Tryck ned dem lite
2. Smält chokladen och häll över kakan och bred ut
3. Strö över lite flingsalt (valfritt)
4. Ställ in i kylen och skär kakan i bitar när chokladen har stelnat

Förvara i kylskåp.

Jag tycker att dessa passar perfekt även till helgsnackset om man föredrar något nyttigare framför lösgodiset!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.