KLADDKAKA MED HALLONCHESSECAKE

DSC_0208

Idag är det chokladens dag! Därför måste det självklart bjudas på någonting med choklad under dagen. Jag fullkomligt ÄLSKAR kladdkaka, och det tror jag inte jag är ensam om. Det är verkligen det enklaste och samtidigt godaste som finns. Men att äta samma kladdkaka varje gång kan till och med jag tycka bli tråkigt i längden. Därför är det så bra att kladdkaka går att göra på så många olika sätt! Dels kan du smaksätta din kladdkaka med olika kryddor som t.ex. kanel, men du kan också blanda ned olika typer av choklad, nötter eller till och med godis i din kladdkaka. Att ha olika typer av frosting på kladdkakan är också vanligt.

Den här gången valde jag att testa någonting nytt, nämligen att kombinera min kladdkaka med cheesecake. Låter det galet? Jag tycker det låter helt fantastiskt, och det blev det också! Jag gjorde en traditionell kladdkaka, men jag blandade också ned grovhackad choklad. Sedan gjorde jag en cheesecakefyllning på de klassiska ingredienserna philadelphia, äggula, florsocker och vaniljsocker. Denna valde jag att smeta över kladdkakan och även trycka ned hallon i den. WOW så gott det blev. Ni bara måste bjuda på den här ikväll!

DSC_0205

RECEPT

KLADDKAKA
150 g smör
3 ägg
3 dl socker
1 dl kakao
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g mörk choklad

1. Grovhacka chokladen och sätt ugnen på 175°
2. Smöra och mjöla en springform
3. Smält smöret
4. Blanda ihop ägg och socker
5. Rör ned övriga torra ingredienser
6. Blanda ned det smälta smöret 
7. Rör till sist ned den hackade chokladen
8. Häll smeten i formen 

CHEESECAKEFYLLNING
100 g philadelphia
1 äggula
1 dl florscoker
1 tsk vaniljsocker
100 g hallon

1. Vispa ihop ingredienserna till en smidig smet
2. Klicka ut frostingen över kladdkakan och dra ut med baksidan av en liten sked 
3. Tryck ned hallon i din kladdkaka
4. Grädda i ca 35 min

Servera med glass eller lättvispad grädde!

DSC_0210

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.